Digital skyltning

Digital skyltning eller Digital Signage börjar bli den självklara kommunikationskanalen i nästan alla branscher. En av många fördelar med digital skyltning är möjligheten att få ut nya budskap direkt, enkelt och kostnadseffektivt.

Vad är digital skyltning?

Digital skyltning eller digital signage är en form av kommunikationskanal som används för informationsspridning, marknadsföring och underhållning. Det är digitala skärmar som finns utplacerade på offentliga miljöer eller på arbetsplatser.

Digital skyltning används mestadels till marknadsföring och information men även till underhållning. Det som skiljer sig åt jämfört med traditionella skyltar är att innehållet enkelt kan bytas ut och anpassas efter publik och miljö. Skärmarna kan även visa animering och i många fall vara utrustade med touch och fungera interaktivt. Interaktion i digitala skyltar är relativt nytt på marknaden, vi på Marinex har en bred kunskap hur det kan öka värdet i skärmarna.

Marinex huvudfokus är distribution för både hård och mjukvara men hjälper även till med innehåll om kunden önskar det.
Intresset för digitala skyltar växer i popularitet och kan användas i princip alla branscher så som butiker, restauranger, mäklarfirmor, fastigheter, mässor, entréer, arenor och gym och industrier.
Idag ses digital skyltning som det mest proffsiga och effektiva kommunikationsverktyget på marknaden.

Genom att lägga ut bilder, filmer och annat material på skärmen kan man nå en bred målgrupp och hålla dessa uppdaterade i realtid. Innehållet på skärmen styrs via vårt webbgränssnitt som är användarvänligt samt har flera bra funktioner som gör det enkelt för er att byta budskap.

img_samsung_flip

Varför digital skyltning?

Föreställ dig en franchise-kedja och huvudkontoret skickar ut 9 posters med erbjudanden som skall sättas upp i butiken. Dessa posters ska först tillverkas och sedan distribueras till butiken. Butiksansvarig ska finna 9 platser att placera dessa på, har man tur kanske man får upp 3 av dessa 9 erbjudanden i butiken.

Sätter man däremot upp en skärm kan huvudkontoret ordna material och under bara några minuter vet man med trygghet att alla erbjudanden visas i butikerna. Väljer man även till touch på skärmarna ökar möjligheterna markant. Marinex har under längre tid samlat på sig erfarenhet vilket gör att vi låter kunden komma med idéer och förslag som sedan förvekligas. Under tidens gång har vi även märkt hur utbudet inom digitala skyltar ökat inom olika branscher. Man förknippar ofta Digital Signage med reklambudskap, men att nå ut med produktionsdata och interninformation har ökat markant inom företag. Även att låta kunden interagera och ta hjälp av skärmar när te x. butikspersonal inte är tillgänglig har visat på ökad kundnöjdhet och försäljning.

Hur används digital skyltning?

Användningsområdet för digital skyltning är obegränsad. Till en början användes digital skyltning för reklam. Under tidens gång har fler förstått möjligheter att snabbt och enkelt skicka information digitalt. Enkelheten är ett faktum! Med våra produkter och den kunskap vi besitter hjälper vi er att enkelt få ut det budskap/data som önskas till digitala skyltar. Som kund kan man smidigt uppdatera fritt i det molnbaserade gränssnittet eller integrera vi system för automatisk uppdatering. 

exempel på användningsområden:

hall

Digital trapphustavla

Med den här lösningen slipper en anställd åka ut till lägenhetshus för att byta namn på bostadsgäster eller sätta upp viktig information. Vi integrerar en del av skärmen med ert interna system så att uppdatering av inflyttade och utflyttade gäster går i raketfart. Samt att man i webbgränssnittet kan skicka ut viktig information och varför inte visa det lokala vädret!

butik

Reklam / ANNONS / ERBJudande

Få ut era budskap nu i raketfart! Marinex kommunikation har stort utbud av skärmar. Allt från 28 tum till 98 tum inomhus skärmar, ljusstarka skärmar för skyltfönster, touchskärmar för att kunna integrera & utomhusskärmar. Med hjälp av vår digital signage mjukvara uppdateras skärmarna snabbt och enkelt.

kopcentrum

NAVIGERING / INTERAKTION

Vår mest populära skärm Lamina eller så kallade “ elektronik rollup “ finns både med och utan touch och i olika storlekar. Med hjälp av touch funktion finns flera möjligheter. Använd skärmen för navigering i köpcenter / skolor eller i butik där ni med hjälp av touchen kan visa hela webb sortimentet.

industri

produktion / information

På industrier blir det allt viktigare att få ut produktionsdata och säkerhetsinformation. Vi hjälper till att synka era interna system och publicera det snyggt på digitala skyltar.

Samsung Magic INFO

Magic INFO Server är en unik produkt framtagen av Samsung själva, för deras SOC-skärmar. Vi kan erbjuda en komplett molnlösning som är framtidssäkrad för alla skärmar från Samsung.

Samsung SMART Signage

Med den bästa bildkvaliteten ger dessa skärmar kreativa idéer liv och gör det möjligt för företag att leverera innehåll som engagerar, informerar och underhåller. Hör av dig för offert!